Suomenkielinen WordPress 2.0.6

Kirjoitettu alkuillasta suomeksi • Tägit:

Uusi WordPress on taas saatavilla. Se sisältää tärkeän tietoturvaan liittyvän korjauksen, joten päivittäminen on suositeltavaa. Suomenkielisessä versiossa on uutuutena suomennettu graafinen muokkain.

Lataa suomenkielinen WordPress 2.0.6

Uusia ominaisuuksia:

 • Graafinen muokkain on nyt suomennettu
 • HTML-pikanapit toimivat nyt myös Safarissa
 • Kommentit suodatetaan niin, etteivät ne pääse sotkemaan blogisivujen asemointia
 • Yhteensopivuus PHP/FastCGI-ympäristöjen kanssa

Ohjelmoijille uutta on XSS-suojaukseen sopiva funktio called attribute_escape() sekä uusi suodatin nimeltään query, jonka avulla voi muokata kaikkia SQL-kyselyitä.

Korjatut bugit: Closed Tickets for Milestone 2.0.6

”FeedBurner-ongelma”

Englanninkielisessä 2.0.6-jakelussa on myös yksi mahdollisesti ikävä ongelma: sivujen ehdollinen nouto saattaa toimia väärin, jos web-palvelimesi on Apache ja PHP-tiedostot käsittelee mod_php. Tämä ilmenee lähinnä RSS-virtojen ”pätkimisenä” joissain lukuohjelmissa. PHP/FastCGI- ja PHP/CGI-ympäristöissä vika ei tiettävästi tule näkyviin.

Olen korvannut suomenkielisen 2.0.6-jakelun tänään sunnuntaina 7.1.2007 klo 18:13 uudella versiolla, jossa on versiosta 2.0.7-alpha poimittu muutos tämän ongelman korjaamiseksi.

Muuttunut tiedosto on wp-includes/functions.php. Voit vaihtaa tiedoston tilalle tarvittaessa kumman tahansa version näistä linkeistä:

Tehty muutos on varsin pieni: diff

1 kommentti

 • 1

  Korjasin TinyMCE:n käännöksestä vielä pienen virheen, joten jakelutiedostot on nyt päivätty 7.1.2007 klo 22:58.

  Lisätty klo 23:30 — TinyMCE:n käännös ei näemmä katakaan kaikkia tekstejä. Lisäksi skandien kohdalla käytetyt HTML-entityt näkyvät entityinä ainakin yhdessä dialogissa (ja siinä on ylä- ja alapuolella englantia). Näiden korjaus jäänee versioon 2.0.7.

  Kimmo Suominen — 7.1.07 @ 23:00

Sorry, commenting is not available for this post.