Suomenkielinen WordPress 2.0.2

Kirjoitettu keskellä iltapäivää suomeksi • Tägit:

Käytän tällä omalla sivustollani englanninkielistä WordPressiä, mikä näemmä aiheuttaa ”ongelmia” suomenkielisen WordPressin pitämisessä ajan tasalla. Käytän kyllä suomenkielistä versiotakin ja nyt tuli taas aikaa päivittää se.

Lataa suomenkielinen WordPress 2.0.2

Tämä ohjelmaversio on julkaistu 10.3. eli jo kaksi kuukautta sitten. Uusi versio sisältää jälleen kerran tietoturvaan liittyviä parannuksia ja korjauksia, joten päivitys kannattaa.

Päivitys versiosta 2.0.1 onnistuu helposti kopioimalla uuden version tiedostot suoraan vanhan version tiedostojen päälle. Vanhempien versioiden päivitys kannattaa tehdä pitkän kaavan mukaan.

3 kommenttia

 • 1

  … eli, kunhan tietokanta on tallella ja yhteys pelittää, voi surutta korvata kaikki olemassa olevat tiedostot uusilla ja ajaa ’upgrade.php’-skriptin??? Codex:n ohjeet kun antavat sellaisen kuvan, että esim. wp-content ja wp-images etc. sälää tulisi säilyttää …

  Olen itsekin asentanut ja käyttänyt tuota uusinta englanninkielistä versiota, mutta nyt pitäisi saada vanha (1.5.2 fin) muutettua 2.0.2:ksi – sen verran parannuksia alustaan on kuitenkin tullut.

  Minnamari — 15.5.06 @ 14:26

 • 2

  Iik, joo, hyvä kysymys, Minnamari!

  Tiedostojen kopiointi vanhojen päälle tarkoittaa, että vanhoja tiedostoja ei poisteta! Näin siis wp-content-kansion sisältö säilyy automaattisesti, paitsi niiltä osin, mitä jakelussa on mukana (esim. oletusteema ja jotkin lisäosat).

  Päivitys versiosta 2.0.1 on erityisen helppo tapaus, jos et ole muuttanut version 2.0.1 tiedostoja. Jos olet kuitenkin muuttanut esim. oletusteeman tiedostoja (sen sijaan, että olisit kopioinut ne toiseen hakemistoon erilliseksi teemaksi), joudut tekemään samat muutokset uudestaan, tavalla tai toisella.

  Yleisesti ottaen päivitys on parasta tehdä Codexin ohjeiden mukaan, eli:

  • varmuuskopio tietokannasta ja tiedostoista (tämä vain siksi, että jos jokin menee kovasti pieleen, saat vanhan sivuston takaisin)
  • poista kaikki lisäosat käytöstä ylläpitosivun avulla (tämä on varmin tapa välttyä lisäosien aiheuttamilta yllätyksiltä)
  • kopioi uudet tiedostot palvelimelle (vanhojen päälle)
  • suorita wp-admin/upgrade.php
  • ota lisäosat yksi kerrallaan käyttöön

  Päivitysohjeiden kirjoittaminen on sen verran monimutkainen asia, että Codexin tietoa on paras uskoa.

  Mainittakoon silti, että itse en ole kertaakaan poistanut lisäosia käytöstä (se jotenkin aina unohtuu), enkä vielä ole sekoittanut sivustoa, onneksi. Tämä on kuitenkin lähes venäläistä rulettia, ellei tunne käyttämiään lisäosia hyvin.

  Samaan hengenvetoon kannattanee mainita se, että asennan WordPressin yleensä omasta svk-versionhallinnasta, joten pystyn käsittelemään myös tekemieni muutosten tuomisen uuteen versioon kivuttomammin. Tällainen ylimääräinen ”voodoo” ei kuitenkaan ole tarpeen, jos omat muutokset on tehty pelkästään lisäosien ja erillisten teemojen avulla. Itse asiassa tällaiseen tilanteeseen olen itsekin pyrkimässä nyt, kun WordPressissä on lisäosia varten liittymäkohtia paljon runsaammin kuin ennen.

  Kimmo Suominen — 15.5.06 @ 16:03

 • 3

  Tx Kimmo!

  Hyvin päivittyi ja synnynnäisenä tampiona tajusin sitten jälkikäteen, ettei ns. puhtaassa asennuspaketissa edes ole tiedostoja ”wp-config.php” ja ”.htaccess” etc., eli mihinkäs ne sieltä häviävät (uudelleen)asennuksen yhteydessä :-). Näin ollen ainoat osat, joita täytyy hieman fiksailla ovat käytetyn teeman (wp-content/themes/) tiedostot, esim. minulla sivupalkki (sidebar.php) ja pääsivu (index.php).

  Kiitokset palautteesta! Ainakaan vielä ei ole tarvinnut huutaa ylläpitoa apuun ja kaivamaan varmuuskopioita esiin ;-)

  Minnamari — 16.5.06 @ 9:12

Sorry, commenting is not available for this post.