Muuta iisisti

Kirjoitettu illalla suomeksi • Tägit:

Olen taas onnistunut hyvin välttelemään muuttoon liittyviä asioita, kun niistä tuntuu aina tulevan stressiä. Olen sentään saanut jotain aikaiseksi. Autolainan maksukuvio on selvillä, enää pitää vain kirjoittaa isoin shekki, mitä olen koskaan kirjoittanut. Olen myös irtisanonut asuntoni, joten nyt on oikeasti alkanut tuntua siltä, että joku point of no return on ohitettu.

Vuokratoimisto lähetti irtisanomisen jälkeen kirjeen, missä kerrottiin, että a) en ole irtisanonut asuntoa vuokrasopimuksen mukaan ja b) 2 päivän päästä on ”ennakkotarkastus,” jonka ajankohtaa ei voi muuttaa.

Vuokrasopimuksessa ainut vaatimus on, että irtisanominen tehdään 60 päivää ennen muuttopäivää. Omien laskujeni mukaan koko tämä viikko on ollut reilusti yli 60 päivää kesäkuun lopusta…

Sitten päästään siihen ennakkotarkistukseen: kirjeessä siis sanottiin, että ajankohtaa ei voi muuttaa. Niinpä otin vapaata töistä ollakseni paikalla tarkastuksen aikana. Ketään ei saapunut tarkastamaan asuntoa! Menin vuokratoimistoon illalla kysymään asiasta, ja kuulemma tarkastuksia tekevällä henkilöllä oli muuta menoa. Nähtävästi toimiston puhelimetkin olivat rikki, kun eivät edes vaivautuneet peruuttamaan tapaamista. Kun huomautin asiasta, niin minulta kysyttiin, että miksi en soittanut tarkistaakseni asian itse… Ja sitten vielä kerrottiin, että ”kirjeessähän lukee, ettei teidän tarvitse olla paikalla.” Tosin he eivät pystyneet osoittamaan mukanani olevasta kirjeestä, että missä kohdassa tämä teksti siinä on. Aarrgghh!

Oli siis näemmä turha odottaa, että vuokratoimisto enää haluaisi mitenkään palvella, kun kerran olen muuttamassa pois. Oma vikani, että he eivät saapuneet paikalle. Tietenkin.

Ja rangaistukseksi siitä, että valitin, he myös kertoivat, että ”lopullinen muuttotarkastus” on sitten vuokrakauden lopussa. Näytin heidän lähettämäänsä kirjettä, missä sanottiin, että lopullinen tarkastus on muuttopäivänä. Kuulemma se olisi ihan hullua, kun voisin vaikka pitää bileet sen jälkeen, kun olen muuttanut pois (ja palauttanut avaimet) ja kaataa punaviiniä ympäri asuntoa. Vuokratoimiston edustaja vielä lisäsi, että olen vastuussa asunnosta vuokrakauden loppuun, siis vielä senkin jälkeen kun olen muuttanut pois. Epäilen, että moinen käytäntö on mahdollista missään.

Onneksi olen jo ennättänyt muutaman päivän rauhottua ja huomata, että parempi muuttaa päivä kerrallaan. Palveluinnottomien toimistovirkailijoiden nurinoista on turha välittää, jos ne eivät oikeasti aiheuta jotain käytännön ongelmaa.