Vitkuttelua

Kirjoitettu keskellä yötä suomeksi • Tägit:

Joskus asioita tulee vitkuteltua ja vatkuteltua ihan turhaan: viimeisen viikon olen pähkäillyt, että mistä saisin muuttolaatikoita. Katselin kaverin kanssa keltaisia sivuja, juuhooli1 oli ihan liian kaukana, eikä muuttotarvikkeista tai pakkaustarvikkeista löytynyt mitään sopivalta kuulostavaa. Tuttavalla on muuttoliike, ehkä se olisi hyvä paikka aloittaa? Mutta montako laatikkoa tarvitsen — en viitsisi tutulle soitella monta kertaa sitä mukaa, kun laatikoita tarvitaan.

Olisi pitänyt vaan lähteä tien päälle ja katsella kauppoja. Siellähän se vastaus on: toki niittikaupasta2 löytyy laatikoita moneen tarpeeseen. Samalla ostin sitten teippipyssyn,3 jos se vaikka säästäisi hermoja.

Vähän samantapainen ongelma on ollut teevalojen4 kanssa. Niitä olen toki yrittänyt jo etsiä ruokakaupasta (ja siis tiesin niille täkäläisen nimenkin), mutta meni jonkin aikaa, ennenkuin yritin sänky- ja kylpykaupasta.5 (100 kpl maksoi $4.99 plus verot. Ainoa pakkauskoko. Näitä riittänee tuliaisiksi.)


 1. U-Haul 

 2. Staples 

 3. tape gun — onkohan sillä oikeaa suomalaista nimeä? 

 4. tea lights eli tuikkukynttilöitä (ja tosiaankin, pidän niillä teekannua lämpimänä) 

 5. Bed, Bath & Beyond (sieltä ei ymmärtääkseni kuitenkaan saa sänkyjä eikä kylpyhuoneita) 

2 kommenttia

 • 1

  Tässä vaiheessa eniten on tullut mietittyä juuri sitä, että mitä tavaroita kannattaisi muuttaa mukana. Selvää on, että tietokoneet, kirjat ja levyt tulevat mukana. Osa 110V laitteista on tuotava, esimerkiksi LD-soitin (eihän niitä enää tahdo saada kaupasta millekään volttimäärälle). Astioitakin tuon mukana — osa on vanhoja ja menee roskiin, mutta osa on varsin hyväkuntoisia.

  Huonekalut tuottavat enemmän päänvaivaa: ne vievät paljon tilaa, enkä tiedä, minne ne voisi heti sijoittaa’. Muuttokuorma pitää saada täältä liikkeelle ennenkuin ennätän itse olla Suomessa etsimässä uutta kotia. Muistan tänne muuttamisesta, että omien huonekalujen saaminen teki asunnosta kodin, ja sama varmasti pätee Atlantin ylityssuunnasta riippumatta. Päätös pitänee jättää siihen vaiheeseen, kun voin saada muuttofirmoilta hinta-arvioita…

  Kimmo Suominen — 20.3.05 @ 23:15

 • 2

  Tylsiä ja vaikeita asioita tulee helpoimmin vitkutelluksi. Muutto ei sinällään niin kovin vaikea ole, mutta työtä on enemmän kuin välittäisi tehdä. Mistä aloittaa pakkaaminen ja mihin laittaa pakatut tavarat? Kaaoksen keskellä on ikävää elellä. Jos jonkun tavaran voi pakata nyt, niin onko se niin tärkeä, että se kannattaa raahaa toiselle puolelle maailmaa? Ja jos sitä ilman ei pärjää paria kuukautta, niin eihän sitä sitten vielä voi pakata. Tätä rinkiä voikin sitten mielessään kiertää siihen asti, kunnes onkin jo kiire pakata.

  Laura — 17.3.05 @ 20:03

Sorry, commenting is not available for this post.